Kartanon terveiset

Myyrylän kartano on palvellut Norolan Metsästysseuran kiinteistönä jo 30 vuotta. Myyrylää on pääsääntöisesti ylläpidetty pienemmin korjaustoimenpitein ja yksi isompikin remontti mahtuu mukaan, jossa uusittiin lattioita.

Nyt meillä on vuosikokouksessakin esillä ollut maalausurakka edessä. Vaikka urakkaan tullaan ottamaan maalausurakoitsija, tulee sen lisäksi tehdä merkittävä määrä talkootyötä. Maalaustyö on suuri investointi ja vaikka taloutemme tätä varten on nyt hyvissä kantimissa muun muassa kiitos majamaksun, ei varamme riitä kokonaisurakan ostopalveluina hankkimiseen. 90-luvun taitteessa Myyrylä rakennettiin ja remontoitiin talkoilla ja nyt on seuraavan ponnistuksen vuoro. Tätä urakkaa ei voi verrata aikoinaan tehtyyn rakentamisen urakkaan, mutta tälle päivälle se on kuitenkin aivan riittävän haasteellinen kokonaisuus.

Toivon ja uskon, että miltei jokaisella nykyisellä jäsenellä on mahdollisuus kantaa kortensa kekoon – niin halutessaan. Mitä useampi käsipari nyt tähän sitoutuu, sitä vähemmän työtä itse kullekin koituu. Pieni ajatusleikki panoksesta talkoisiin – jos jokainen jäsen käy yhtenä päivänä talkoissa, saadaan kasaan noin 260 henkilötyöpäivää. Jos talkoita pidetään kesäkuun aikana 13 päivänä, olisi tuolloin talkoissa 20 henkeä paikalla. Tällä määrällä uskoakseni saataisi timpurityöt tehtyä, talo pestyä ja rännit purettua, mikä on meidän ensimmäinen kokonaisuus. Kesän ja syksyn aikana meidän pitäisi vielä saada maalattua itse noin 40 ikkunan pokat, joka kuulostaa enää pieneltä rypistykseltä, jotta urakka saadaan loppuun.

Alustavan suunnitelman mukaan Myyrylän pohjatyöt tehtäisi kesäkuun alkupuolella / ennen juhannusta. Talkoopäiviksi sopii tietysti nuo viikonloput, mutta arkipäiviäkin tullaan hyödyntämään.

Joten ajatukset ja asenne siihen jiiriin, että kesäkuussa on aikaa ja puristetaan pohjaurakka pois porukalla ja maalarit pääsee juhannuksen jälkeen sitten töihin – sopiihan tämä?!

Jos ja kun sinulla on tarjottavana ammattitaitoasi tähän talkookokonaisuuteen nokkamiehenä, timpurina, painepesijänä jne. olisi enemmän kuin mukavaa, että olisit ajoissa yhteydessä. Pelkkä johtokunnan panos ei riitä projektin läpiviemiseen ammattitaitoisesti eikä ajallisesti.

Nyt tarvitaan jokaisen tietotaitoa ja halua ylläpitää upeaa Myyrylän kartanoamme!

Lisäinfoa jne www.norolanms.fi ja Facebook ”norolan metsästysseura” (@norolanms)