Metsästys

Seuramme alueet sijaitsevat mikkelin itä-puolella, viitostie molemmin puolin. Vahva hirvikanta mahdollistaa kohtuullisen verotuksen, ja meillä onkin aktiivinen hirviseurue, jossa on jäseniä vuodesta riippuen 70-80 henkeä.

Myös valkohäntäpeura on lisääntynyt, ja sen metsästykseen on perustettu oma peuraporukka, jäseniä on nyt noin 40 henkeä.

Pienriistan metsästäjiä on vankka joukko, jotka ovat hajaantuneet metsiin ajo- ja lintukoirien kanssa syysaamuisin. Koko alueella pyydetään pienpetoja erittäin aktiivisesti koirien kanssa sekä haaskoilta kyttäämällä.

Suurpedoista karhua ja ilvestä metsästetään alueellamme, joskus myös on ollut havaintoja ahmoista ja susista, mutta susi ei ole ollut vielä suuri riski koiran kanssa metsästävälle.

Rajoitukset 2023

Luvallista metsästää enintään yksi metsäkauris ja yksi metso per jäsen/kausi 2023-2024.

Metsästysalueet

Seuralla on sopimukset metsästysalueista  yli 15 tuhannen hehtaarin alasta.

Hirvenmetsästykselle on lähes kaikki sopimusalueet luvallisia ja pienriistallekin sopimukset on yli 13 tuhannen hehtaarin osalta.

Oma riista-palvelun kautta kaikilla metsästäjillä on mahdollisuus saada ajantasaiset sopimusalueiden kartat helpoiten käyttöönsä. Mikäli et tule toimeen pelkällä mobiilikartalla, voit tilata seuran metsästysalueiden kartat myös paperisena tai kankaalle painettuna.

Mikäli omistat maata seuramme alueella ja olet kiinnostunut sopimaan riistanhoidollisista toimista omistamallasi kiinteistöllä kanssamme, ota yhteyttä norolanms@gmail.com

Seuran alueen lyijykieltoaluekartan löydät kopioimalla linkin: https://hkp.maanmittauslaitos.fi/hkp/published/fi/de4efb08-df55-4c9e-b4e6-4feac634e82e